Inzetten op Even en Oneven

even-onevenRoulette is een kansspel wat je kunt spelen in casino’s of online. Bij roulette kun je inzetten op getallen, kleuren en dozijnen. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je ook kunt inzetten op even of oneven. Het gaat hierbij om even of oneven getallen. Denk jij dat het balletje gaat landen op een even getal zet dan in op dit betreffende vak. Heb je het juist dan wordt de inzet verdubbeld. Als voorbeeld, wanneer je 50 euro inzet op even en het balletje valt op een even getal dan ontvangt je in totaal 100 euro.

Of het balletje op een even of oneven getal gaat vallen kan niet worden voorspeld. De meeste mensen die dit gebruiken kijken naar de getallen die ervoor zijn gevallen. Als er al vijf keer achter elkaar een even getal is gevallen dan is het instinct van de meeste mensen om dan op een even getal in te zetten. Alleen is de kans net zo groot dat hij op een oneven getal valt.

De reden waarom er niet vaak op even en oneven wordt ingezet is omdat je maar een verdubbeling krijgt van het bedrag dat je in hebt gezet. Voor de meeste mensen is het het risico dus niet waard. Hier staat tegenover dat de meeste mensen daarentegen wel weer op rood en zwart inzetten.  Er zijn natuurlijk strategieën die je kunt gebruiken bij het inzetten op even of oneven:

D’Alembert Roulette strategie

Het is het handigst om bij deze strategie te werken met vaste bedragen. Bedenk eerst wat je begin inzet wordt, bijvoorbeeld 20 euro. Daarna moet je bedenken met hoeveel je wilt verhogen of verlagen. Dit kan bijvoorbeeld 5 euro zijn. Als je de eerste draai wint, verlaag je je volgende inzet met 5 euro (dus 15 euro in totaal). Als je de eerste draai verliest moet je je inzet dus verhogen met 5 euro (25 euro dus in totaal). Het voordeel van deze strategie is het lagere risico ten opzichte van andere roulette strategieën. Het is een overzichtelijk systeem waarbij je zelf de controle houd. Hier staat tegenover dat je weinig winst kan maken. Je kunt deze strategie ook toepassen op rood/zwart.

De Red Bet roulette strategie

Deze strategie is eigenlijk een andere variant van de D’Alembert strategie alleen geeft deze een verzekering. Door dit systeem krijg je dezelfde voordelen als bij D’Alembert alleen beperk je je verliezen als het balletje niet goed valt. Bepaal net als bij D’Alembert je begin inzet en je stapgrootte. Wij nemen in dit voorbeeld een bedrag van vijf euro. Deze zetten wij in op EVEN. Bij verlies verdubbel je je inzet op EVEN maar zet je ook vijf euro in op ONEVEN. Indien het nu op ONEVEN valt, verdubbel je weer je inzet op EVEN en laat je je inzet op ONEVEN gelijk.